Min første russer

Min første Russer

Den første russer var fra et dyreinternat. De mente at det vistnok var en racekat, men hvad for en race vidste de ikke. Han var en stor meget flot kastrat, som vi døbte Mozart. Han havde sine egne meninger, men samtidig var han utrolig nysgerrig og lærenem. Ingen i familien glemmer nogensinde da han begyndte at gå på toilet, han satte sig, tissede pænt ned i toilettet og rullede så ellers toiletpapir ud, til vi sagde: Nu er det nok Mozart.

Desværre forsvandt Mozart og trods stor eftersøgning fandt vi ham aldrig, i mellemtiden havde jeg fundet ud af at han var en Russian Blue. Den næste vi “fik” var Ben Oscar- bedre kendt som Bønne, hans menneske mor” emigrerede til USA.

Nu begyndte der at ske noget, i år 2000 købte vi Malevitch Zippo Zandra, kaldet Linka. Hun fik sit første kuld killinger i 2003 – 4 han killinger. Heraf beholdt vi Armani. Vi havde prøvet at gå på udstilling med Linka, og det gik fint. Hun blev hurtig Champion (CH), så Armani skulle selvfølgelig også afsted. Han blev Bedst i Variant (BIV) som killing og ungdyr, og kvalificerede sig dermed til verdensudstillingen i Bella Centret. Det var en stor oplevelse for både Armani og jeg, Armani blev også rimelig hurtig CH. Nu manglede vi en hun kat, da vi jo havde en han kat. Så kom Frigg til huse, hun havde en far fra Finland og var meget lys. Frigg og Armani fik sammen to kuld killinger, hver gang med fem killinger i kuldet.

I mellemtiden var vi kommet til at kende andre “kattefolk”, deriblandt var der en opdrætter som havde en meget flot han killing. Så i efteråret 2003 kom Odin til huse, han var/er virkelig noget for sig selv. Han har en meget flot lys pels, men det er hans temperament der skal skrives om. Vi kaldte ham den slemme, ingen anden killing har været så opfindsom og “slem” som han var. Kom der en ny ting i en troldegren, så Odin det med det samme, og kunne få den ned. Det ville tage for lang tid, at skrive om alle hans geniale ting- bl.a. skrev han også i Russian Blue bladet.

Der har været adskillige “damekatte” på besøg hos Odin, og det viste sig at han var en meget god fertil han kat. Der har i samtlige kuld været fire eller fem killinger. Han lod som om det ikke interesserede ham, så det har vi moret os meget over, vi siger: Det er fordi han ikke vil af med hun kattene igen, men ihvertfald fik de alle killinger. Odin blev International Champion (IC) i august 2005 i Flensborg. Han manglede kun 2 certifikater, så havde han været EC (Europa Champion) som er den højeste titel.

Nu har vi så Loke som avlshan, og han er en værdig afløser for Odin, som nu nyder sit otium som kastrat.

 

Share This:

Kategorier

Videoer

Så er der killingefræs for alle pengene! Nyd de skønne videoer her.